Onze historie sinds 1903

In 1903 werd ons familiebedrijf opgericht. Sindsdien in er natuurlijk veel veranderd. Maar 1 ding is in al die jaren hetzelfde gebleven, namelijk dat onze klanten voorop staan. Dankzij hen zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste tussenpersonen van het noorden. En voor hen zijn wij elke dag met plezier aan het werk. Maar wat gebeurde er tussen 1903 en vandaag? 

Hoe het begon

In 1903 werd ons familiebedrijf opgericht door "Pake Ynte". Hij begon een bedrijf is assurantiën aan huis in de Midstraat. Pake Ynte was aannemer en ondernemend als hij was besloot hij om de huizen die hij bouwde voor zijn klanten dan ook maar gelijk te verzekeren. 

Naar goed Fries gebruik nam zoon Sjouke Kuindersma het bedrijf, wat toen bekend stond als "Kuindersma's assurantiebedrijf" over in 1949. Hij kwam hiervoor terug uit Canada waar hij een aantal jaar had gewerkt als medewerker in een lunchroom. Maar toen vader Ynte besloot dat het tijd was voor zoon Sjouke om het bedrijf over te nemen kwam hij terug. 

Jaren runde hij het kantoor, ook vanuit huis, aan de Pastorielaan in Joure. Als snel kwam zoon Ynte (naar goed Fries gebruik vernoemd naar pake) ook in het bedrijf werken. Op het hoogtepunt werkten er toen 8 mensen. 

De Friese traditie werd voortgezet en in 1991 nam zoon Ynte het bedrijf over en verhuisde het weer terug naar het centrum van Joure. 

Vandaag de dag

Zijn we nog steeds gevestigd aan het Douwe Egbertsplein. Met ruim 25 collega's werken wij elke dag met plezier voor onze klanten. We doen inmiddels meer dan alleen "assurantiën", we hebben specialisten op het gebied van verzekeringen, hypotheken en financieel advies. Vandaar dat wij tegenwoordig opereren onder de naam Kuindersma Verzekeringen & Hypotheken.

Onze collega's zijn verdeeld in drie teams; het particuliere adviesteam, het zakelijke adviesteam en het serviceteam. Binnen ieder team heeft iedereen zijn of haar eigen specialiteit en klantenkring. Daardoor kennen we onze klanten en kunnen we hen voorzien van persoonlijk advies. 
 

Wilt u meer weten over ons familiebedrijf, onze werkwijze en wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

 

Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie